Skip to main content

Marlon Modolo Zanotelli en Cornest enige dubbele foutloze in Audi Prijs

De Audi Prijs was een spannend slotstuk van de derde dag van The Dutch Masters. Slechts drie ruiters wisten het parcours van Louis Konickx foutloos af te leggen. Uiteindelijk ging de winst naar Brazilië, naar Marlon Modolo Zanotelli en Cornest.

De Audi Prijs, die over een hoogte van 1.55m werd uitgeschreven kende maar één dubbel foutloze combinatie. De charmante schimmel Cornest (v.Balou de Reventon) kwam niet in de buurt van de balken en daar maakte Marlon Modolo Zanotelli handig gebruik van. Met korte wendingen en een flinke eindsprint schreef hij de overwinning op naam.

“Cornest is een fantastisch paard, dat zich super ontwikkeld. Dit wordt een speciaal paard in de toekomst voor mij. Dit is een fantastische wedstrijd en het publiek was echt geweldig. Ik had niet verwacht dat ik de enige dubbel nuller zou zijn, vooral niet op dit niveau. Het was een pittige proef, met maar drie foutloze rondes. Ik heb mij aan mijn eigen plan gehouden en dat pakte heel goed uit.”

Het was een Braziliaans een tweetje met Yuri Mansur en Catch Me Marathon (v.Contagio) op de tweede plaats. Zij noteerde vier strafpunten in de barrage. Derde werd Scott Brash met Hello Valentino. Zij liepen tegen een weigering aan na een zeer krappe wending, maar herpakte zich heel goed.