Skip to main content

Razendsnelle de Luca wint Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby

Het is al jaar en dag één van de spectaculairste rubrieken van The Dutch Masters, de Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. Uitverkochte tribunes en publiek dat rijen dik langs de corridor staat zorgen voor een fantastische sfeer in de Brabanthallen. De Italiaanse Lorenzo de Luca wist vanavond met een razendsnelle tijd en foutloze rit de Indoor Derby op zijn naam te schrijven.

Zijn merrie Dirka de Blondel liet zien in hoge snelheid het parcours met veel gemak te voltooien. Gisteravond liet deze combinatie al zien in goede vorm te zijn, door het 1.45m direct op tijd te winnen. Lorenzo de Luca gaf toen al aan dat hij goede hoop had op de overwinning. Dirka de Blondel stelde allerminst teleur. De Italiaanse topruiter won voor het eerst in zijn carrière de derby. Met een grote sprong over de allerlaatste hindernis stopten zij de tijd op 77.79 seconden.

Zijn landgenoot Emanuele Gaudiano deed een serieuze poging als laatste starter. Deze Italiaanse ruiter wist de Derby van Den Bosch al verschillende keren te winnen, maar kon niet aan de tijd van de Luca tippen. Zijn Zirocco Blue VDL-ruin Jaja finishte in 78.95. De Belgische Gudrun Patteet noteerde onderweg een springfout met Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs (v.Bamako de Muze) maar bleek toch sneller dan publieksfavoriet Piet Raijmakers Jr. Hij werd met Van Schijndel’s Olaya Z vierde.