Skip to main content

Rolex Grand Slam: CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournement

De Rolex Grand Slam of Show Jumping reist opnieuw over de Atlantische Oceaan naar een van de toonaangevende hippische locaties van Noord-Amerika voor de derde Major van het kalenderjaar, het CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament. Van 4 tot en met 8 september komen 's werelds beste combinaties van paarden en ruiters samen in de uitlopers van de Rocky Mountains in de hoop de CPKC 'International' Grand Prix, presented by Rolex, voor zich op te eisen en de nieuwe Rolex Grand Slam of Show Jumping live contender te worden. Toeschouwers worden niet alleen getrakteerd op vijf dagen van spannende wedstrijden, maar ook op sensationeel winkelen, fantastisch entertainment en een enorm aanbod aan eten en drinken.

De 2024-editie van het evenement verwelkomt een aantal medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Parijs 2024, namelijk de Zwitser Steve Guerdat, die individueel zilver won, en Scott Brash en Ben Maher die de gouden teammedaille voor Groot-Brittannië opeisten. De locatie is ook verheugd om hun nieuwste 'Spruce Media Jump Collection' te onthullen - vers van de Olympische Spelen in Parijs zal de Pont Alexandre III-brug worden gebruikt in de uitdagende parcoursen van Leopoldo Palacios tijdens de 'Masters'. De andere hindernissen van de Olympische Spelen van dit jaar worden volgend jaar onthuld, wanneer het toernooi 50 jaar geschiedenis viert.

Voor de winkelliefhebbers biedt de Markt, naast het uitstekende springaanbod, meer dan 175 stands, verspreid over locaties als het Equi-Plex, Village Shops, Horizons Pavilion en Founders Plaza. Daarnaast verwelkomt Spruce Meadows opnieuw de Blacksmith World Championships. Smeden van over de hele wereld komen samen op het prestigieuze 'Masters'-evenement en strijden om de felbegeerde titel. De wedstrijden vinden dagelijks plaats in verschillende categorieën.

De Internationale Ring is opnieuw gastheer voor wat vijf dagen van springrubrieken van wereldklasse belooft te worden, en er zijn verbeteringen aangebracht om ervoor te zorgen dat deze rubrieken echt niet te missen sportmomenten zijn. Deze verbeteringen omvatten de verwijdering van de 'Table Top' om parcoursontwerpers meer flexibiliteit en ruimte te geven om parcoursen te creëren, evenals de toevoeging van nieuwe grote videoschermen om de kijkervaring te verbeteren.

CSIO5* rubrieken beginnen op woensdag 4 september met de TELUS Cup en de Cardel Homes Cup en worden afgesloten op zondag 8 september met de CPKC 'International' Grand Prix, gepresenteerd door Rolex. Deze rubriek bestaat uit twee rondes en een barrage en is een ware test voor moed, vaardigheid en uithoudingsvermogen van paard en ruiter. De concurrentie zal naar verwachting stevig zijn, met de huidige live contender André Thieme en de winnaar van vorig jaar, Rolex Testimonee Martin Fuchs.

Voor degenen die niet naar de locatie kunnen reizen, kun je alle opwinding in de CPKC 'International' Grand Prix, presented by Rolex volgen via de gratis live stream op de Rolex Grand Slam of Show Jumping website.