Skip to main content

Von Bredow-Werndl danst naar overwinning

Het regerend Olympisch en Europees gouden duo van de Duitse Jessica von-Bredow Werndl en haar fantastische 15-jarige merrie TSF Dalera stootte vandaag naar een overtuigende overwinning in de zesde en laatste kwalificatiewedstrijd van de FEI Dressage World Cup™ 2021/2022 Western European League tijdens The Dutch Masters. “Ik was vandaag erg blij met mijn overwinning maar vooral met de manier waarop Dalera BB liep, ik had een super gevoel. Volgende doel is natuurlijk de finale in Leipzig. We trainen rustig verder en bouwen op naar de finale. Daarna zien we wel want als alles goed gaat met mijn zwangerschap kan ik niet deelnemen aan het WK in Herning. Nu voel ik me prima maar aan het begin van mijn zwangerschap ben ik wel ziek geweest.” Jessica was onder de indruk van The Dutch Masters “Ik wil de organisatie bedanken voor het schitterende concours dat ze in deze omstandigheden hebben neergezet.”

Titelverdedigster en Duitse legende Isabell Werth werd tweede met de 12-jarige hengst DSP Quantaz met een score van 84,870. “DSP Quantaz liep erg goed. De vorige wedstrijd in Neumünster was hij nog wat spooky omdat er bij de eerste proef geen publiek was en bij de tweede wel. Nu keek hij helemaal niet en ben ik erg blij met zijn prestatie. Ik wil de organisatie trouwens bedanken voor de mooie poster die we op onze hotelkamer vonden.”

De altijd flaboyante Zweed Patrik Kittel stuurde de grote 10-jarige merrie Forever Young HRH naar de derde plaats (82,500), waarmee hij Charlotte Fry uit Groot-Brittannië en Dark Legend (82,325) naar de vierde plaats verwees. “Ik was zo blij dat we weer met publiek konden rijden. De ambiance was apart vandaag, iedereen genoot ervan. Ik ben ook best trots op de prestatie van mijn nieuwe merrie Forever Young. Het geeft erg veel voldoening als je telkens nieuwe talentvolle paarden op topniveau kan brengen."

Beste Nederlandse combinatie was Thamar Zweista, die op een zesde plaats eindigde met Hexagon’s Ich Weiss.

Foto: The Dutch Masters/Digishots